SVs alternative budsjett for 2024

Publisert av: gabriel.steinsbekk Publisert: 15. desember 2023
Oppdatert: 15. desember 2023
Lesetid: ca. 2 min

Her finner du Bergen SVs alternative bybudsjett for 2024.

Valgresultatet og et spektakulært bybane-løftebrudd har gitt Bergen det mest mørkeblå og asfaltgrå byrådet vi har sett på lenge.

Helt fra sin tiltredelse har dette byrådet vist hvilken side av historien de står på: De har valgt skattekutt foran klimakutt, og privatisering foran fattigdomsbekjempelse.

SV står for det stikk motsatte. I dette dokumentet viser vi deg hvordan budsjettet til Bergen kommune kunne sett ut dersom SV og venstresiden styrte byen.

For Bergen har jo alle muligheter til å bli en by for de mange, ikke for de få, om vi bare vil.

Vi kan kutte klimautslipp, bygge bybanen, ta vare på naturen og  gjøre det lettere for bergenserne å leve miljøvennlige liv.

Vi kan bekjempe fattigdommen i byen vår gjennom rettferdig fordeling, og bygge en god velferd for alle, uavhengig av hvor man bor eller størrelsen på lommeboken.

Vi kan satse på kulturen slik at Bergen blir Norges beste by for kunstnere og kulturarbeidere å virke i.

I Bergen SV vet vi at det handler om politisk vilje – intet annet. Derfor leverer vi alltid alternative budsjetter som er realistiske, som viser en tydelig retning for fordeling og miljø, og som kan gjennomføres som de er.

Vårt budsjett er ferdig saldert slik at inntekter og utgifter går opp. Om dette hadde blitt vedtatt ville vi gjennomført det akkurat som det står, krone for krone. Det kan du stole på.

SV prioriterer:

– Kamp mot fattigdom

– Miljø og klima

– Bedre velferd

– Kunst og kultur

Alt står oppført i tabeller hvis du er interessert i litt flere detaljer. Helt til slutt kan du se vår modell for en eiendomsskatt som gir bedre økonomisk handlingsrom samtidig som den er sosial og omfordelende.

Du finner også en lang liste over andre fine ting SV foreslår å bruke penger på.

Vi håper vårt alternative budsjett gir deg et klarere bilde av vår politikk, våre økonomiske prioriteringer, og vår visjon for en grønnere og mer rettferdig by.

På vegne av hele bystyregruppen,

Mikkel Grüner, gruppeleder

Her finner du Bergen SVs alternative bybudsjett for 2024.